Коледен кравай

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Коледен кравай1 / 3
25/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10
"Традицията повелява за Коледа трапезата да е богата, а в центъра ѝ да има пита или още по-добре - този разкошен коледен кравай"

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 125 г
  • сол - 2/3 с.л.
  • мая - ½ кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Малко мляко се затопля и в него се разтваря маята.

Брашното се пресява два пъти и се добавя маята, разтопеното масло, солта и останалата част от мляко.

Тестото се омесва и се оставя на топло. Когато се надигне, се оформя кръгъл кравай и се слага в намазана с масло тава.

Пече се на умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Грамажа на брашното не е правилно. Става течно с 400гр. брашно. Към 900гр. сложих.По-късно ще пиша как се е получил коледарския кравай.
25.12.2023 05:25