Телешко варено с моркови

PlesnevaPlesnevaПомощник Готвач1723512522
08/02/2017
"Ретрото отново е на мода, особено когато става дума за класическото телешко варено "
Приготвяне10 мин.
Готвене240 мин.
Общо250 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 625
  • Преглеждания за месеца132
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагате месото да се свари, докато само падне от костите. По този начин си гарантирате, че ще извлечете максимално желатина, колагена и всички полезни вещества, съдържащи се в костите. Както и, че ще получите възможно най-вкусния бульон.

Варенето ще ви отнеме около 3-4 ч. Когато прецените, че месото е много добре сварено, добавете ситно нарязания лук, морковите на шайби и целината накълцана също на дребно. Осолете и подправете с черния пипер. При сервиране поръсете с магданоз.

Изключително полезно ястие, както при настинки, така и за профилактика на чревната флора и не само.

Костният бульон съдържа разнообразие от ценни хранителни вещества, много от които ни липсват във форма, която тялото лесно може да абсорбира и използва.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар