Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Пролетна яхния от спанак, грах и зелен лук

Пролетна яхния от спанак, грах и зелен лук

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пролетна яхния от спанак, грах и зелен лук
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
24/05/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Пролетна, свежа и много зелена яхния за всички почитатели на вегетарианските ястия"

Необходими Продукти

  • спанак - 100 г листа свежи
  • грах - 150 г пресен, почистен от шушулките
  • зелен лук - 2 - 3 стръка
  • черен пипер
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • бульон - 1/2 кубче пилешки или зеленчуков
  • джоджен - пресни листа
  • чесън - 1 бр. скилидка
  • брашно - 2 ч.л.
  • вода - 500 мл
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре листата спанак и нарязваме на дребно. Зеления лук почистваме и нарязваме ситно.

В олио и малко вода слагаме да се задуши лукът и последователно прибавяме, спанака, скилидката чесън (може цяла или скълцана на ситно) и почистения грах.

Разбъркваме 1-2 минути, прибавяме нарязан пресен джоджен, черен пипер на вкус, червен пипер и брашно. Като продължаваме да разбъркваме, наливаме топла вода (500 мл) и натрошаваме бульон.

Готвим ястието, докато се посгъсти сосът или до готовност, приблизително 15-20 минути, без да слагаме капак на тенджерата, да не изкипи ястието.

Може да посолим с още малко бульон или сол при необходимост.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: