Начин на приготвяне
Измийте и подсушете спанака, след което го бланширайте за 2-3 минути във вряща и подсолена вода. Отцедете го и го пасирайте.
Отделно пригответе гъст бешамелов сос. Загрейте маслото, запържете в него брашното и долейте при непрекъснато бъркане млякото.
Подправете на вкус с подправките. Започнете да добавяте един по един жълтъците отново при непрекъснато бъркане.
Прибавете настърганото сирене и пасирания спанак. Белтъците разбийте отделно на сняг и внимателно ги объркайте към останалата смес.
Намазнете форми за печене и ги поръсете с малко галета. Сипете сместа в тях до 2/3 от височината им.
Сложете да се пекат в загряна на 200 градуса фурна, докато хванат приятна коричка отгоре.
Коментари