Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Суфле»Суфле със спанак и бекон

Суфле със спанак и бекон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Суфле със спанак и бекон1 / 2
15/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
85 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • спанак - 600 г
  • яйца - 3 бр.
  • бекон - 100 г
  • прясно мляко - 400 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • олио - 6 с.л.
  • кашкавал - 150 г настърган
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се почиства и измива, след което се попарва във вряла вода. Отцедете и го нарежете на ситно. Беконът се нарязва на кубчета, а яйцата се разделят на белтъци и жълтъци.

В тенджера се сгорещява олиото, след което в него се запържва брашното при непрекъснато бъркане. Добавете спанака и разбъркайте. След 5 минути се сипва млякото.

Щом като сместа кипне, се сваля от огъня. Един по един и с непрекъснато бъркане се прибавят жълтъците. Белтъците се разбиват на твърд сняг и се смесват с белтъците.

Поръсете със сол и черен пипер. Йенски съд се намазнява и вътре се изсипва суфлето. Поръсете с кашкавала и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: