Начин на приготвяне
Спанакът се размразява и отцежда от водата. Тиквичките се измиват добре и се настъргват на едро ренде.
В дълбока купа смесваме спанака и тиквичките. Прибавяме яйцата, кокоса, кашкавалената извара, натрошеното сирене, черния пипер, кимиона и солта. Разбъркваме добре сместа.
На дъното на тава с незалепващо покритие разтопяваме кравето масло (патешка мас) и изсипваме сместа. Отгоре поръсваме с настърган на едро ренде кашкавал.
Печем в предварително загрята фурна на умерено силна температура до готовност.
Суфлето може да се поднесе с кисело мляко или чеснов сос.
Рецептата е подходяща за режимно НВ/ВМХ (ниско въглехидратно-високо мазнинно хранене).