Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Домашно негърско дупе

Домашно негърско дупе

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Домашно негърско дупе1 / 4
24/03/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Страхотен сладкиш - хем лесен за приготвяне, хем и не много скъп. А споменахме ли, че е и вкусен"

Необходими Продукти

  • какао - 3 с.л. натурално
  • олио - 1/2 ч.ч
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • за сиропа
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • за глазурата
  • сметана - 1 голяма кофичка заквасена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете содата в киселото мляко и го разбийте заедно с олиото, брашното и какаото до еднородна смес.

Сместа се изсипва в намазнена и леко набрашнена тава и се пече в умерено загряна фурна до готовност.

Направете захарния сироп като кипнете за 2-3 минути водата и захарта. Оставете сиропа да изстине и сиропирайте сладкиша.

Намажете негърското дупе с разбитата заквасена сметана и по желание украсете с малко настъргана лимонова кора. При добро желание в сместа за сладкиша може да се добавят 1/2 ч.ч. натрошени орехи и ванилия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
513
412
38
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#177555
Потребител#177555
Не мога да повярвам, че сте дали такова име на сладкиша! Е, дано ви е сладко, особено след като намажете "негърското дупе" със сметана! А, бе, вие добре ли сте?....
04.08.2017 15:46
1
1
Преслава Маринова
Преслава Маринова
Получи се много вкусно, единствения недостатък е, че стана прекалено тънко, но това е моя грешка. :)
28.04.2017 14:00
ФантасмагАрия
ФантасмагАрия
Долу-горе колко е голяма тавата, в която печете сладкиша?
Моят стана доста нисък, но като база за чийзкейк или на два етажа ще стане ок. Захарния сироп го замених с вода с мед. На вкус е ОК.
09.01.2017 01:02
1
1
Mirena Ivanova
Mirena Ivanova
Изобщо нищо не става.Сместта е много малко и изобщо не бухва,а смея да твърдя,че се справям добре със сладкишите.
19.04.2016 21:41
3
2
1
Покажи всички подкоментари
eli13
eli13
Сладкишът е много сполучлив. Не е необходимо да се добавят яйца и захар с блата. Идеята на Илияна Апостолова за пудрата захар и разтопения течен шоколад е много добра. Аз използвах топинг шоколад вместо топен шоколад.
23.10.2013 20:41
3
2
Криси
Криси
Не е хубав.Може би ако има яйца в сместа ще е по-добре.
23.10.2013 18:05
2
1
Мая
Мая
Не се получава.Сместа е много малко ...
19.10.2013 14:40
6
2
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Не, тази в сиропа е достатъчна. Като си поеме течността блата става сладък.
07.05.2013 23:01
2
Света
Света
А захар в тестото не се ли слага?
13.03.2013 15:17
1
1
Илияна Апостолова
Илияна Апостолова
Страхотен сладкиш!Евтин е,много лесен за направа,опече се за 10-15 мин.Като се сиропира и намаже със сметана,ставааа чуден.Само да добавя,че към сметаната добавих и 2 с.л. пудра захар и украсих с малко разтопен течен шоколад и стана много по-добре.Препоръчвам ви го,няма да съжалявате :)
12.08.2012 23:14
5
4