Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака ала Пепеляшка

Мусака ала Пепеляшка

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Мусака ала Пепеляшка1 / 2
11/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
230 мин.
Порции
7
"Всъщност принцът взел Пепеляшка за жена, защото го почерпила с такава мусака, а онова за пантофката е художествена измислица"

Необходими Продукти

  • кайма - 1 кг
  • патладжани - 2 бр.
  • тиквички - 2 - 4 бр.
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • чушки - 4 бр. червени
  • домати - 4 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - за овалване
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 скилидки
  • копър
  • магданоз
  • риган
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • за заливката
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно - 1 с.л.
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушаваме каймата в малко олио. Към нея добавяме нарязаните на ситно лук и чесън. Подправяме със сол, черен и червен пипер.

Взимаме тава и я намазваме с масло. Нареждаме картофите, обелени и нарязани на тънки кръгчета.

След това слагаме тиквичките, нарязани на колелца и оваляни в брашно.

След тях слагаме каймата, а върху нея нареждаме предварително нарязаните на кръгчета и изкиснати патладжани, оваляни в брашно. След тях слагаме предварително опечените червени чушки. Над тях слагаме нарязаните на колелца домати.

Всичко това слагаме да се пече в умерена фурна за 2-3 часа. След това заливаме със заливката, която приготвяме като смесим всички съставки за нея и допичаме още 10-15 мин.

P.S.: Всеки зеленчук е на един ред (ако го правите в гювеч може и на два реда да са). След всеки ред се посолява със сол и се добавяме ситно нарязани копър и магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Рецептата е добра и написана подробно. Единствено е пропуснато да се спомене, кога се слагат копъра, ригана и магданоза!
10.09.2019 20:21