Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пасти»Петифури Шоколадово сърце

Петифури Шоколадово сърце

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Петифури Шоколадово сърце
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Най-вкусният и ефектен начин да кажеш на някого Обичам те!"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 150 г
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 3 с.л. топла
  • брашно - 130 г
  • бакпулвер - 1 бр.
  • какао - 2 с.л.
  • за крема
  • крем - 1 бр. Оле ванилия
  • сметана - 100 мл разбита
  • прясно мляко - 400 мл
  • малини - 10 - 150 г
  • за глазурата
  • шоколад - 150 г
  • сметана - 150 мл
  • масло - 1 малка бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото, водата и пресятото брашно, какао и бакпулвер. Хубаво разбъркайте и изсипете сместа в тава, застлана с хартия за печене (тавата от печката). Печете на 180 градуса около 15 минути.

Извадете от фурната и оставете да се охлади. Пригответе крема според указанието. Към него на етапи добавете разбитата сметана и бъркайте внимателно.

С подходяща формичка сърце изрежете от блата 22-24 бр. малки парчета. Вземете едно малко сърце и леко го сиропирайте със захарен сироп. Напълнете крема в пош и щприцовайте върху малко сърце.

Поставете няколко малини и покрийте с второ сърце. Така направете и останалите сърчица. В касерола загрейте сметаната с маслото. Към нея добавете натрошения шоколад. Свалете от котлона и бъркайте, докато стане хомогенна смес.

Прибавете 1 ч.л. ром оставете леко да се охлади. Подредете пастите върху решетка. Всяка залейте с лъжица-две глазура. Оставете да се охладят и украсете по ваш вкус.

Петифурите Шоколадово сърце са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
56
40
30
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Надя
Надя
Получават се страхотно. Аз сложих и ягоди.
16.01.2017 18:54
1