Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото, водата и пресятото брашно, какао и бакпулвер. Хубаво разбъркайте и изсипете сместа в тава, застлана с хартия за печене (тавата от печката). Печете на 180 градуса около 15 минути.
Извадете от фурната и оставете да се охлади. Пригответе крема според указанието. Към него на етапи добавете разбитата сметана и бъркайте внимателно.
С подходяща формичка сърце изрежете от блата 22-24 бр. малки парчета. Вземете едно малко сърце и леко го сиропирайте със захарен сироп. Напълнете крема в пош и щприцовайте върху малко сърце.
Поставете няколко малини и покрийте с второ сърце. Така направете и останалите сърчица. В касерола загрейте сметаната с маслото. Към нея добавете натрошения шоколад. Свалете от котлона и бъркайте, докато стане хомогенна смес.
Прибавете 1 ч.л. ром оставете леко да се охлади. Подредете пастите върху решетка. Всяка залейте с лъжица-две глазура. Оставете да се охладят и украсете по ваш вкус.
Петифурите Шоколадово сърце са готови.
Коментари