Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Салата с оризови нудъли и морски дарове

Салата с оризови нудъли и морски дарове

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Салата с оризови нудъли и морски дарове
Снимка: Даниела Русева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Ключовите думи тук са бяло вино и морско настроение, но някой е забравил да ги добави"

Необходими Продукти

  • морски дарове - 1 кутия /микс/, замразени
  • нудълс - 1 пакетче, оризови
  • рулца от раци - 5 - 6 бр.
  • маруля - 5 - 6 листа
  • моркови - 1 бр.
  • краставици - ½
  • зелен лук - 2 стръка
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • сол - 2 - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морските дарове се кипват в сгорещена вода за 2-3 минути и се изваждат от водата.

В подсолена кипяща вода се пускат оризовите нудъли за 4-5 минути, като се разбъркват, а след това се изплакват със студена вода.

Моркова и краставицата се измиват, нарязват се на тънки ленти, което може да стане с помощта на картофобелачка. Нарежете по дължина на резени, а после тях нарежете на дълги ивици.

Нарежете на ленти и прясната зелена салата и добавете рулца от раци, нарязани на кръгчета, морковените ленти, краставицата на ленти, накълцан пресен лук, морския дар и оризовото фиде.

Овкусете със сол и напръскайте с лимонов сок и зехтин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: