Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Селска гозба с картофи, ориз и запръжка

Селска гозба с картофи, ориз и запръжка

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Селска гозба с картофи, ориз и запръжка
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
24/11/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
1
"Искате вкусни идеи за постни ястия? Вижте най-доброто от Българската селска кухня"

Необходими Продукти

  • картофи - 300 г
  • ориз - 1/2 к.ч.
  • лук - 100 г
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 1 к.ч.
  • чубрица
  • риган
  • черен пипер
  • сол
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • магданоз - пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белим картофите, измиваме и сваряваме цели в подсолена вода (внимаваме да се се възварят).

Ориза измиваме в няколко води и също сваряваме в посолена вода. Когато е готов, изливаме водата и сипваме ориза в цедка да се отцежда.

Картофите изваждаме от водата, в която сме варили и нарязваме на кубчета.

Слагаме в купа и смесваме със свареният ориз. Ръсваме черен пипер и сол на вкус и оставяме на топло.

Лука белим и нарязваме. В олио (3 с.л.) и вода (1 к.ч.) слагаме нарязания лук. Подправяме с чубрица и риган на вкус. Задушаваме, докато изври течността и омекне.

Като остане на мазнина, ръсваме червен пипер (1/2 к.л. или повече на вкус) . Разбъркваме няколко пъти и дръпваме от котлона.

Към запърженият лук прибавяме ориза и картофите. Разбъркваме добре и сипваме в порционна чиния. Поръсваме ястието с нарязан пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: