Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Фунийки»Бабините фунийки с яйчен крем

Бабините фунийки с яйчен крем

Мийрем СамиМийрем Сами
Новак
3304
Бабините фунийки с яйчен крем3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
10
"Всички фунийки са създадени, за да бъдат напълнени с крем - кулинарна аксиома"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 700 - 750 г
  • За крема
  • прясно мляко - 1 л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло - 75 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа изсипваме захарта и чукваме яйцата. Разбиваме добре и добавяме киселото мляко и содата.

Постепенно добавяме и брашното. Доомесваме с ръце. После разточваме тестото и го нарязваме на лентички.

Взимате фунийка, намазвате я с малко масло и започвате да овивате тестото върху нея.

Печем на 170 градуса до готовност.

В купа изсипваме жълтъците от яйцата, захарта, малко от млякото - колкото да е течно, и накрая добавяме брашното. Бъркаме, докато се смесят добре.

Останалото мляко изсипваме в тенджера, когато е на границата на завирането, започваме да добавяме от сместа с яйцата.

Бъркането продължава, докато яйченият крем се сгъсти, а тогава му слагаме и маслото.

Чакаме, докато се разтопи напълно, и махаме от огъня.

За финал напълваме фунийките с крем и декорираме с пръчици или плодове.

Бабините фунийки с яйчен крем са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Пише 1/2 чаша олио, предполагам се слага преди брашното или ..
30.12.2023 22:24
Анонимен
Анонимен
И къде пише колко брашно за крема?
26.12.2022 14:30
3
1
Величка Щърбанова
Величка Щърбанова
Това са наистина старите фунийки с обикновен млечно-маслен-яйчен крем! Най-добрите!
23.02.2017 20:03
2