Фунийки с яйчен крем

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7508k2k5
Фунийки с яйчен крем
Снимка: Сия Рибагина
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12
"Вкусни фунийки, които никога не оставят за следващия ден"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 кг охладено
  • за крема
  • брашно - 5 с.л
  • захар - 1 ч.ч
  • масло - 60 г
  • яйца - 3 бр.
  • жълтъци - 3 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • орехи - за поръсване
  • жълтъци - 1 бр. за намзване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разлистете бутер тестото и по дължина нарежете на ленти с дебелина един сантиметър. Вземете алуминиеви формички за фунийки и увийте всяка лента около тях. Сложете в тава с хартия за печене и подредете фунийките в нея.

Намажете с разбит жълтък и сложете в загрята фурна на 200 градуса за 10 мин. Извадете, махнете от формите и охладете.

Направете крема като в тенджерка сложете 800 мл от млякото със захарта и маслото. Сложете на котлона и оставете да кипне.

Разбийте яйцата, жълтъците и останалото мляко с брашното. Добавете ги на тънка струйка, при непрекъснато бъркане при млякото. Бъркайте до получаване на гъст крем. Ароматизирайте с ванилията и махнете от котлона.

Оставете крема леко да се охлади и напълнете с него фунийките. По желание поръсете с натрошени орехи

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Admin
Admin
Изглеждат прекрасно. За следващата награда предлагам да си я вземеш от офиса, като разбира се ни донесеш една тавичка от фунийки ;)
13.10.2016 11:34
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Страхотни са Сия,но защо се слагат и яйца и жълтъци!? Аз съм правила такъв крем само с жълтъци.
12.10.2016 17:04
1
2
Покажи всички подкоментари