Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена Риба»Задушена пъстърва на фурна

Задушена пъстърва на фурна

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Задушена пъстърва на фурна1 / 2
11/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 бр.
  • гъби - 250 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр. зелени
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • масло - 6 с.л.
  • брашно - 5 с.л.
  • прясно мляко - 3/4 ч.ч.
  • течна сметана - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л. по желание
  • оцет - 1 с.л.
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре пъстървите, след което ги задушаваме на пара.

В дълбок глинен съд изсипваме накъсаната на парчета риба, като сме махнали главата и гръбнака.

Добавяме нарязаните на филийки лук, гъби и чушки. Подправяме със сол и черен пипер и поръсваме с магданоза.

В тиган разтопяваме маслото и запържваме брашното. Към него добавяме студеното прясно мляко и сметаната, като непрекъснато бъркаме, за да не се получат бучки. Подправяме със сол и черен пипер.

Изсипваме соса върху рибата и отгоре поръсваме с галета. Печем на 180 градуса, докато се образува златиста коричка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: