Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Задушена Риба»Задушена пъстърва с плънка

Задушена пъстърва с плънка

Задушена пъстърва с плънка
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
28/10/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Вадете фолиото - хем става перфектна пъстървата, хем няма да нацапате тавата"

Необходими Продукти

  • пъстърва - 2 - 3 бр.
  • гъби - 200 - 300 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • зелен лук - 3 - 4 стръка
  • лук - 1 малка глава
  • чесън - 5 - 6 скилидки
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • сол
  • босилек
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер
  • зехтин - за намазване
  • фолио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пъстървата и я посолете. Оваляйте я в подправките и я оставете да си поеме от миризмите.

В мазнина задушете лука, нарязан на парченца, добавете измитите и нарязани на филийки гъби, чесъна и полейте с виното. Гответе, докато остане на мазнина.

Намажете рибата със зехтин. Напълнете я с гъбената плънка. Сложете я във фолио, наредете парченца лимон и завийте на пакетче.

Задушете рибата около 30 мин. в умерена фурна.

Задушената пъстърва с плънка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Веселина Константинова
Веселина Константинова
Просто техническа грешка!
06.05.2016 06:07
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Само да се оправи това "Бало вино" иначе да :))) много ароматна и крехка става по този начин
05.05.2016 22:35