Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми с кълцано месо в тава

Сарми с кълцано месо в тава

magi yordanovamagi yordanova
Новак
994212
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 гр., кълцано
  • кисело зеле - 1 цяла зелка, малка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 брой
  • моркови - 1 брой
  • яйца - 2 броя
  • кисело мляко - 300гр.
  • олио - 1 к.ч.
  • чубрица - 1 - 2 щипки
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се задушава на тих огън с малко олио и 1-2 чаши вода за 30-40 минути. След това се слагат и нарязаните на ситно лук и морков, измития ориз и подправките. Разбърква се периодично за да не залепне ориза.

Долива по малко вода за да остане плънката сочна, но не водниста. Като набъбне и омекне се сваля от огъня, оставя се леко да се охлади.

Зелката се разделя на листа. Във всяко едно се сипват по 1-2 лъжици от сместа и се завива на сарма.

Получените сарми се подреждат една до друга в дълбока тава. Заливат се с топла леко подсолена вода до половината им, поръсват се с няколко лъжици олио.

Запичат се на умерена температура докато леко покафенеят. В купа се отделя част от соса и се застройва с разбитите яйца с киселото мляко. Връща се обратно и тавата леко се разклаща, за да се смеси хубаво.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

маргарита
маргарита
много са вкусни да си оближеш пръстите
30.11.2013 15:30
1