Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Селска супа с воденички

Селска супа с воденички

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Селска супа с воденички3 / 3
11/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"И вкусна, и много полезна, истински еликсир за стомаха и душата"

Необходими Продукти

  • пилешки воденички - 500 г
  • картофи - 3 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава кромид малка
  • чушки - 1 бр. червена
  • зехтин - 1 с.л или олио
  • масло - 1 с.л
  • сол
  • черен пипер
  • захар - 1 щипка
  • бульон - 1 кубче пилешки
  • магданоз - няколко стръка
  • мащерка - 1 к.л сушена
  • лимони - 1 бр.
  • фиде - 50 г
  • лют пипер - люспи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте воденичките под течаща топла вода, сложете ги в тенджера заедно със кубчето бульон и захарта, налейте 2 литра вода и захлупете с капак. Сложете на котлона и сварете до готовност и омекване на воденичките. Ако имате тенджера под налягане ползвайте я, времето за варене ще е наполовина.

Почистете зеленчуците, измийте и нарежете картофите, лука и чушката на кубчета, морковите настържете на ренде. Загрейте зехтина и маслото в тиган, сложете лука и морковите и задушете за кратко до омекване.

Налейте в друга тенджера 2 литра вода и оставете да заври, щом кипне поставете картофите и запържените лук и моркови.

Разбъркайте и оставете да поври на средна температура няколко минути. Отцедете воденичките, но запазете бульона.

Бульона сипете в тенджерата с картофите и разбъркайте, воденичките нарежете на парченца и ги добавете. Оставете за 5 минути под капак, след което подправете със сол, черен пипер и малко мащерка. Накрая добавете фидето и чушките.

На чушките им трябва по-малко време за обработка, затова ги прибавяйте в края на готвенето, в противен случай ще се смият в течността. Варете супата за още няколко минути до омекване на фидето.

Разрежете лимона на две, едната половина изцедете и сипете сока в готовата супа, нарежете магданоза и поръсете, махнете от котлона.

При поднасяне сипете супата в дълбока чиния или купичка, сложете резен лимон и за почитателите на пикантното -поръсете с щипка лют пипер люспи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: