Начин на приготвяне
Прясното мляко се затопля леко. В него се разтварят медът и маята. Разбърква се хубаво и се завива. Оставя се настрани за около 10-15 минути, да шупне.
През това време се пресява брашното и се пресипва в по-дълбока купа. В него се прави кладенче и след като шупне маята се изсипва към него. Разбърква се хубаво.
След това се прибавят и захарта, солта и ванилията. Накрая се прибавя и разтопеното краве масло. Замесва се меко тесто. Готовото тесто се завива и се оставя да втаса около 20-30 минути.
Тестото трябва да удвои обема си. След като втаса тестото се разделя на девет топки тесто. Всяка топка тесто се разточва на правоъгълник. Отгоре се помазва с разтопено масло и се навива на руло.
Същото се повтаря и с останалите топки тесто. Всяко руло тесто се разрязва по средата и след това се навива на охлюв/ роза. Като края трябва да остане отдолу. Форми за мъфини се помазват с масло и се слагат готовите круфини. Оставят се да втасат за около 20-30 минути.
Пекат се в предварително загрята фурна на 170-180 градуса за около 25-30 минути. След като са готови се изваждат от фурната и се оставят да изстинат. Когато изстинат се пълнят със сладко от ягоди или друг вид.