Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Избухнали селски питки със сирене в гювечета

Избухнали селски питки със сирене в гювечета

Избухнали селски питки със сирене в гювечета
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Опитайте тези селски питки и ще забравите, че яденето се приготвя във фурната"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • кисело мляко - 3 с.л
  • яйца - 3 бр. (1 жълтък за намазване)
  • мая - 1 кубче прясна
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - около 1200 г
  • мас - 1 к.ч. за намазване
  • сирене - 300 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирате маята с една чаена чаша топло мляко, захарта и малко брашно. Пресявате брашното, разбивате яйцата, като отделяте единия жълтък за намазване след втасване.

Замесвате гладко тесто, оставяте да втаса на топло, покрито с кърпа или найлон.

След като втаса разделяте на колкото гювечета или купички имате. От всяко топче тесто разточвате кора, намазвате обилно с мас и поръсвате с натрошеното сирене.

Навивате на руло, намазвате гювечетата с мас или олио, поръсвате с малко брашно и завивате на охлюв.

Оставяте ги да втасат след което ги мажете с разбития жълтък, малко мляко и олио. Печете в загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Соня, не искам да се хваля, но вчера станаха невероятни и маста изигра тази роля защото всичко тестено направено с мас става много вкусно макар, че някой хора не я възприемат. :) Затова и ги кръстих избухнали :)
12.02.2017 15:30
1
1
Покажи всички подкоментари
Евтини Рецепти
Евтини Рецепти
Много ги обичам такива избухнали :D :D :D Страхотни са!
12.02.2017 09:47