array(15) { ["Pic_id"]=> string(6) "528548" ["Name"]=> string(21) "guvecheta-pitki1.webp" ["Description"]=> string(0) "" ["Url"]=> string(0) "" ["Align"]=> string(1) "1" ["Source"]=> string(0) "" ["Size"]=> string(7) "220x165" ["Views"]=> string(1) "6" ["Votes"]=> string(1) "3" ["Rating"]=> string(2) "12" ["WidthWebp"]=> string(4) "1200" ["HeightWebp"]=> string(3) "800" ["Login"]=> string(27) "Анелия Минчева" ["User"]=> string(27) "Анелия Минчева" ["Uid"]=> string(6) "243204" } Гювечета в домашно приготвени питки - Рецепти | Gotvach.bg
Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювечета»Гювечета в домашно приготвени питки

Гювечета в домашно приготвени питки

Анелия МинчеваАнелия Минчева
Чирак
36363108195
Гювечета в домашно приготвени питки
Снимка: Анелия Минчева
1 / 2
14/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • За питката
  • мляко - 250 мл леко затоплено
  • вода - 250 мл топла
  • суха мая - 1 пакет
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • брашно - 1 кг
  • За плънката
  • пилешко филе - 300г
  • гъби - 250 г
  • чушки - 3 - 4 бр. печени
  • заквасена сметана
  • масло - около 100 - 150 г
  • моцарела - или кашкавал
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо приготвяме питките. Замесваме тесто, като първо активираме маята със захарта и 2 с.л. брашно, разбиваме с тел и оставяме за 5-10 минути, след това добавяме водата, солта и олиото, добавяме по малко брашно, докато се получи нелепнещо тесто.

Оставяме да почине 30 минути, след това разделяме тестото на 4 и оформяме питките, оставяме за още 30 минути да почине и мажем всяка питка с жълтък и малко прясно мляко.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност. Докато питките изстиват, приготвяме плънката за гювечетата.

Запържваме всичко с масло и добавяме сметаната да покъкри 5 минути, слагаме сол и черен пипер и сваляме от котлона.

Изрязваме отгоре като капаче на всяка питка, издълбаваме и намазваме стените с разтопено масло.

Пълним със сместа и слагаме отгоре резенчета домат и моцарела. Запичаме за 10 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса.

По принцип, както си правите гювече, по същия начин, вместо в глинено гювече, слагате продуктите в питка. Може и да си купите готови питки, ако бързате.

Горещо препоръчвам няма да съжалявате!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: