Начин на приготвяне
Започваме приготвянето на торта с кроасани и домашен крем, като жълтъците се разбиват заедно със захарта с помощта на бъркалка.
Прибавя се малко от млякото и по малко от брашното, да се получи на кашичка.
Останалото мляко се загрява на котлона и след като заври, се прибавя яйчената смес.
Вари се до сгъстяване.
Два от готовите кроасани се нарязват на филийки с около сантиметър широчина и се нареждат в ринг с кръгла форма.
Водата и ромът се смесват. С половината от тази течност се напръскват парчетата кроасани.
Отгоре се изсипва половината вкусен крем за торта.
И отново ред парчета кроасани, напръскани с вода и ром, и останалата част от крема.
Украсата на тортата е по желание.
В случая отгоре се поръсва със захарни топчета и настърган шоколад.
Получава се невероятна торта с кроасани!