Начин на приготвяне
Почваме от Bрюле крема, необходимо е време, за да се стегне. В съд слагаме сметаната и прясното мляко и загряваме, без да завира. Разбиваме жълтъците със захарта и към тях на струйка наливаме загрялата сметана при непрекъснато бъркане. Слагаме съда на водна баня. Водата не бива да докосва съда със сместа. Бъркаме непрекъснато 15-20 мин.
Кремът не бива да завира.
Разтваряме желатина с 50 мл вода да набъбне. Добавяме го към крема и бъркаме до пълното му разтваряне покрийте крема със стреч фолио да не хване коричка. Сложете съда с крема в съд със студена вода да изстине и да стегне малко, консистенция малко по гъста от боза.
Сложете 400 мл от млякото да загрее, пудинга разтворете с останалото мляко и захарта и изсипете в горещото мляко. Бъркайте до получаване на гладък крем.
Във форма за торта с диаметър 26-28 см наредете един ред бисквити, като ги потапяте в прясно мляко. Начупете бисквити и запълнете празните пространства. Изсипете 1/2 от крема върху бисквитите. Наредете втория ред бисквити и залейте с останалия шоколадов крем.
Върху него нанесете 1/3 от Брюлето. Наредете кроасаните и ги залейте с останалия крем. Сложете в хладилник да стегне, най-добре за цяла нощ.
За завършек на тортата, загрях 100 мл сметана и сложих в нея начупения шоколад. Бърка се до гладкост. С лъжица нашарих тортата. Украсата е въпрос на избор.
Да ви е сладко!