Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта с кроасани и крем Брюле

Торта с кроасани и крем Брюле

EлзаEлза
Чирак
48358106
Торта с кроасани и крем Брюле
Снимка: Eлза
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Търсехме съвършената торта и се спряхме на тази - торта с кроасани и крем Брюле"

Необходими Продукти

  • за долния блат
  • бисквити - 1 пакет (220 г)
  • прясно мляко - 500 г
  • захар - 4 - 5 с.л.
  • шоколадов пудинг - 1 пак. премиум на Йоткер
  • прясно мляко - 200 мл за потапяне на бисквитите
  • за втория блат
  • кроасана - 6 бр. с шоколад
  • сметана - 800 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 1/2 ч.ч. (ако сметаната не е подсладена, сложете цяла чаша)
  • жълтъци - 8 бр.
  • желатин - 1 бр.
  • вода - 50 мл за разтваряне на желатина
  • за заливка
  • сметана - 100 мл
  • шоколад - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почваме от Bрюле крема, необходимо е време, за да се стегне. В съд слагаме сметаната и прясното мляко и загряваме, без да завира. Разбиваме жълтъците със захарта и към тях на струйка наливаме загрялата сметана при непрекъснато бъркане. Слагаме съда на водна баня. Водата не бива да докосва съда със сместа. Бъркаме непрекъснато 15-20 мин.

Кремът не бива да завира.

Разтваряме желатина с 50 мл вода да набъбне. Добавяме го към крема и бъркаме до пълното му разтваряне покрийте крема със стреч фолио да не хване коричка. Сложете съда с крема в съд със студена вода да изстине и да стегне малко, консистенция малко по гъста от боза.

Сложете 400 мл от млякото да загрее, пудинга разтворете с останалото мляко и захарта и изсипете в горещото мляко. Бъркайте до получаване на гладък крем.

Във форма за торта с диаметър 26-28 см наредете един ред бисквити, като ги потапяте в прясно мляко. Начупете бисквити и запълнете празните пространства. Изсипете 1/2 от крема върху бисквитите. Наредете втория ред бисквити и залейте с останалия шоколадов крем.

Върху него нанесете 1/3 от Брюлето. Наредете кроасаните и ги залейте с останалия крем. Сложете в хладилник да стегне, най-добре за цяла нощ.

За завършек на тортата, загрях 100 мл сметана и сложих в нея начупения шоколад. Бърка се до гладкост. С лъжица нашарих тортата. Украсата е въпрос на избор.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: