Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Пържена мусака с телешко месо

Пържена мусака с телешко месо

Vildan AhmedovaVildan Ahmedova
Чирак
27111102
Пържена мусака с телешко месо
Снимка: Vildan Ahmedova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"Вадете телешкото от мазето, днес ще готвим мусака и много ще ви хареса"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • масло - 100 г
  • олио - 5 с.л.
  • телешко месо - 400 г сварено
  • прясно мляко - 500 г
  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 3 бр.
  • магданоз
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Използва се телешко месо от буркан или предварително сварено в подсолена вода.

В голям тиган или направо в тавата, в която ще се прави мусаката, се разтопява на бавен огън маслото и се добавя олиото. Добавя се телешкото месо, нарязано на ситно. Разбърква се и се запържва добре месото.

Картофите предварително обелени, нарязани на кубчета и измити, се добавят към запърженото месо. Разбърква се често, за да не загори, докато се запържат добре и картофките.

При запържването картофите не е нужно да се зачервят, а просто да си сменят цвета на леко по-жълт. След като са добре запържени картофите и месото, се овкусява с магданоз, червен пипер и сол на вкус и цвят.

Ако сте запържвали в тиган, сега е моментът да преместите всичко в тавичка, след което всичко се залива с прясно мляко и се оставя във фурна на 210 градуса за 20 минути. След това се залива с кисело мляко, в което са разбити и яйцата и се оставя във фурната за още 10 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: