Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Кебап»Пилешки късчета с трошени картофи

Пилешки късчета с трошени картофи

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Пилешки късчета с трошени картофи4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
4
"Трошим ги, за да станат по-вкусни, иначе нищо лично срещу картофките - опитайте и вижте колко сме прави"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • картофи - 10 бр.
  • чери домати - 10 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • соев сос - 2 с.л.
  • вегета - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обезкостеното месо нарежете на късчета и запържете в дълбок тиган, в който е сгорещено олио. Когато се позачерви, към края, напръскайте със соевия сос и пуснете двете скилидки пресован чесън.

Измийте картофите, залейте в тенджера с вода и ги сварете с кората, а после охладете и обелете люспицата.

Всеки картоф сложете върху дъска за хляб и строшете, притискайки с пръстите на двете ръце.

Не ги мачкайте много.

Поръсете с вегета и черен пипер начупените картофи така, както са на дъската. Прехвърлете ги в тигана при месото, напръскайте със зехтин и разбъркайте леко.

Сложете на огъня да кипне вода в малък съд и пуснете дребните домати. Бланшират се буквално за секунди. Извадете ги с решетъчна лъжица и обелете кожицата им.

Картофите и месото сипете в подходяща тавичка, а отгоре подредете обелените домати. Загрейте фурната на 220 градуса при функция грил и с вентилация. Запечете за 15-20 минути.

Поръсете с накълцан свеж магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: