Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с брюкселско зеле

Пиле с брюкселско зеле

anka_neykovaanka_neykova
Новак
4186
Пиле с брюкселско зеле
Снимка: anka_neykova
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Ще ви накараме да се влюбите в брюкселското зеле, не вярвате ли?"

Необходими Продукти

  • брюкселско зеле - 500 г
  • пилешко филе - 500 г нарязано на кубчета
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете брюкселското зеле и нарежете на две половинки. Сложете олиото в тенджера, както и нарязания на дребно лук, пържете в продължение на 5 минути.

След това прибавете парчетата пилешко филе. Пържете още 5 минути. След това добавете нарязаното на половинки брюкселско зеле, нарязаните на тънки кръгове моркови.

Слагате солта и черния пипер, разбъркайте добре. Накрая добавяте доматеното пюре с малко повече от 1 чаша вода.

Разбърква се и се готви за около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз е приготвих по следния начин. Почистените и нарязани на 1/2 брюкселски зелчета заедно с морковите, които нарязана тънки шайби първо ги бланширах. След това се придържах към постната рецепта. Подправките, с които доовкусих чесън на прах,(това намерих под ръка) индийско орехче, магданоз и няколко лъжици бяло вино.
25.01.2024 21:06