Начин на приготвяне
Настържене сиренето на едрото ренде. Разбийте яйцата в купа. Угасете содата в киселото мляко и го прибавете към яйцата. Намажете тавата с олио. Извадете корите от пакета и без да ги късате един по един започнете да ги подреждате в тавата, като оставяте ъгълчетата да си висят свободно.
Като начало сложете два листа един върху друг, намажете с четка третия лист със сместа от мляко и яйца и поръсете със сусам.
Сложете четвърти лист, поръсете със сирене, пети лист намажете със сместа, поръсете със сусам, шести лист, поръсете със сирене и така докато вършат корите, като оставите последния лист отгоре чист.
Когато всичко е наредено приберете ъгълчетата в тавата и залейте баничката с останалата яйчена смес.
Надупчете тук-там с виличка, за да попие по-лесно течността. Оставете да постои докато поеме течността и след това поръсете с останалия сусам.
Печете на 180 градуса докато придобие хубав загар. Когато е готова напръскайте с вода и загънете с хавлиена кърпа поне за 30 мин. Сервирайте топла с айрян.