Гризини със сирене и маслини

Янка ГорановаЯнка ГорановаГотвач178141313
12/02/2017
"Ако не може да се сдържите и цял ден търсите какво да си хапнете, може спокойно да съгрешите с нашите гризини "
Приготвяне80 мин.
Готвене20 мин.
Общо100 мин.
Порции5
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 561
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с отстраняването на костилките от маслините. След което ги режем на парченца и ги оставяме настрани.

В голяма купа слагаме заквасената сметана, маслото /не е нужно да е разтопено/ и натрошаваме сиренето. След това с помощта на пасатор разбивам продуктите. След това добавяме брашното, като постоянно разбъркваме с лъжица.

След това вадим тестото върху набрашнения плод, прибавяме парченцата маслини, щипка сол и замесваме меко тесто. Връщаме го в купата, покриваме със стреч фолио и оставяме в хладилник за около час да стегне.

Вадим готовото тесто от хладилника, разточваме на правоъгълник, режем дължи ивици и подреждаме в тава, покрита с хартия за печене. В загрята фурна на 200 градуса печем за около 20 минути.

И така сме готови със страхотните гризини, които след като изстинат придобиват страхотен хрупкав вкус.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар