Начин на приготвяне
Първо: Взимаме корите за баница и ги навиваме на руло. Делим ги на две равни части и режем на ленти. Една част от лентите слагаме в намазнена тава, така че да покрие дъното. Поръсваме лентичките с разтопено масло (125 г).
Второ: Правим пълнеж в купа както кексово тесто. Изсипваме равномерно върху лентичките в тавата. Поръсваме отгоре с натрошени орех и нарязани парченца локум.
Върху тях слагаме останалата част от лентите и поливаме с другото разтопено масло. Нарязваме на парчета и го слагаме да се пече във фурната. Когато е сладкишът е готов го оставяме да се охлади.
Трето: Правим захарен сироп като разтапяме захарта във водата и добавим лимонтузу. Ври около 5 минути и добавям кората на лимона.
Охладеният сиропиран сладкиш заливаме с горещия сироп и оставяме да предстои една нощ преди да се консумира.
Министерският сладкиш е готов.