Великденска пита

А.БорисоваА.БорисоваНовак
26/03/2012
Приготвяне35 мин.
Готвене40 мин.
Общо75 мин.
Порции1 бр.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 685
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко и в него разтворете маята заедно с 1 с.л. захар. Щом маята се активизира, добавете към нея киселото мляко, яйцето + 1 белтък, маслото, солта и с брашното замесете гладко тесто. Оставете тестото добре да втаса на топло.

От него заделете малка част за оформяне на кръста и странична украса. От останалото тесто оформете 1 по-голяма топка за средата и няколко по-малки, които трябва да наредите около голямата топка в намазнената тава.

Всяка топка леко разточете, намажете с разтопено масло, поръсете с малко сирене и отново оформете топката. От заделеното тесто оформете 1 по-голяма и 1 по-малка лента, няколко малки топки и направете украса върху голямата топка посредата.

Така приготвената пита оставете отново да втаса. Намажете я с разбития с малко вода жълтък и сложете да се изпече в предварително загрята на 180 градуса фурна.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 4
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар