Начин на приготвяне
Измиваме месото, подсушаваме го и с остър нож правим прорези. В тях слагаме парче морков, скилидка чесън и розмарин. С половината масло намазваме добре месото и го поръсваме с черен пипер.
След това го заливаме със сока на 1 лимон и виното и го оставяме да престои така за около 2-3 часа. След това го поръсваме с вегета, обръщаме го и стои още 2-3 часа. След това слагаме месото в силна фурна и печем 15 мин., след което го обръщаме и печем за още 15 мин.
През цялото време го обливаме с марината. След това намаляваме фурната на 180 градуса и печем за около 30 мин. Намазваме месото с останалото масло и го поливаме със смесените предварително лимонов сок и ракията.
Слагаме обелените и нарязани на ленти картофи около месото /ако са дребнички, ги оставяме цели/ и печем за още 30 мин. След това сервираме в порционни чинии.