Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Курабийки»Курабийки дънерчета с мармалад

Курабийки дънерчета с мармалад

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Курабийки дънерчета с мармалад
Снимка: Даниела Русева
3 / 4
13/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
40
"Не ги показвайте на децата, че всички ще ги изядат и за вас и трошичка няма да остане"

Необходими Продукти

  • масло - 200 г
  • мас - 50 г
  • пудра захар - 150 г
  • яйца - 3 бр.
  • сол - 1 щипка
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • ванилия - 2 прахчета
  • лимонови стърготини - 1 ч.л.
  • брашно - 400 г
  • ябълков мармалад - 200 г
  • лешници - 1 ч.ч. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С продуктите, престояли на стайна температура, се прави тесто.

С миксер разбийте маслото с пудрата захар до побеляване. Прибавете едно след друго двете яйца и един жълтък. Сипете и лимоновите стърготини, разбъркайте и сипете към брашното, пресято с една кафена лъжичка бакпулвер, щипка сол и ванилията.

Замесете гладко тесто, като постепенно прибавяте всичкото брашно. Разделете тестото на три части. Всяка разточете на правоъгълна кора с дебелина 5-6 мм и по цялата повърхност нанесете мармалада на тънък слой, а после завийте на руло.

Нарежете рулото на пънчета. Веднъж срежете напречно, а след това с малък градус по диагонал до 2 см. Разбийте отделения белтък с вилица.

С малка мека четка намажете всяко дънерче отвън с белтък, а после оваляйте в смлени лешници. Дънерчетата подредете в тава, върху хартия за печене.

Загрейте предварително фурната на 180 градуса и печете 12-15 минути, докато дънерчетата леко порозовеят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: