Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват заедно със захарта на пяна. После се добавят прясно мляко, олио и какао. Продължава се с разбъркването. След това се добавят ванилия, бакпулвер и брашно.
Рендосва се на дребно ренде портокаловата кора. Разбърква се и се изсипва в леко намазнена тава. Отгоре се начупва на малки парчета шоколадът. Пече се в загрята фурна на 180 градуса за около 35 минути.
През това време в тенджера се слагат продуктите за сиропа. Слага се на котлона и се оставя да заври хубаво, като се разбърква от време на време. Като покъкри малко се вдига от котлона и се оставя да се поохлади.
Готовият блат се изкарва от фурната, оставя се за около 5 минути да се охлади и се залива със сироп. По желание се поръсва с кокосови стърготини.