Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Зеленчуков огретен

Зеленчуков огретен

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Зеленчуков огретен
Снимка: Jivka
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4-5
"Невероятно вкусно, леко, ароматно, бързо и здравословно ястие! Опитайте го и ще го обикнете!"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава или броколи
  • моркови - 3 - 4 броя
  • целина - 1/3 глава, по желание
  • лук - 2 глави
  • картофи - 6 броя
  • домати - 3 - 4 броя
  • грах - 100 г от консерва
  • магданоз - 1 връзка
  • олио
  • сол - на вкус
  • За заливката
  • яйца - 4 броя
  • брашно - 3 с.л.
  • прясно мляко - 1 и 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • кашкавал - 100 г настърган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички зеленчуци измийте, почистете и нарежете на парчета - карфиола накъсайте на розички. Загрейте малко мазнина и задушете до омекване накълцания лук, морковите и целината. Прибавете карфиола, граха и картофите, а след около 10 минути сипете и доматите, и накълцания магданоз.

Овкусете със сол и черен пипер и прехвърлете в тава. Запържете в малко сгорещена мазнина брашното и разредете при непрекъснато бъркане с топличкото прясно мляко, разбито предварително с яйцата.

Овкусете соса с малко сол и черен пипер. Щом се посгъсти, го сипете върху зеленчуците в тавата и пъхнете да се пече за до приятен загар в умерено загряна фурна. Накрая поръсете с настърган кашкавал и върнете леко да се запече в печката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
56
42
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Добри
Добри
Невероятно вкусно и много леко ястие. Браво на Соня!
08.04.2012 09:01
1