Манджичка с гъби

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
1878213021
Манджичка с гъби
Снимка: Елена Стойчовска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Вкусна постна манджичка с гъби - това сме избрали да хапнем днес и знаем, че ще ни завиждате"

Необходими Продукти

  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • гъби - 300 г
  • праз - 3 стръка
  • олио - около 100 мл
  • вино - 50 - 70 мл
  • вода - около 2 ч.ч
  • сол
  • куркума
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на ситно. Слага се в загрятата мазнина да се задушава. След като е поомекнал, слагаме ориза да се запържи за няколко минути.

Добавяме 1 ч.ч. вода и оставяме да се задушава. Почистваме гъбите и режем на жулиени.

Прибавяме ги към ястието, объркваме, доливаме виното и водата и оставяме на слаб огън. Добавяме подправките и разбъркваме. Когато изври водата, ястието е готово.

* Ако оризът или гъбите не са сготвени - добавете още малко вода или вино и оставете да се задушават.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: