Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Доматената манджичка на баба

Доматената манджичка на баба

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k19k4k20k23
Доматената манджичка на баба
Снимка: Мария Симова
1 / 3
17/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Ах, тази баба Тя най-добре умее да приготвя любимите манджички"

Необходими Продукти

  • доматен сок - 1 литър (пресен или стерилизиран)
  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 150 г
  • лук - 1 глава голяма
  • чесън - 2 скилидки
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица - на вкус
  • магданоз - за поръсване
  • чорбаджийски чушки - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд нагрейте малко олио, добавете нарязания на полумесеци лук и запържете до омекване.

Поръсете със захарта към края, да се карамелизира лукът.

Налейте доматения сок и варите, докато се сгъсти, малко преди това добавяте ситно нарязания чесън.

Поръсете с черен пипер, чубрица и сол на вкус, разбъркайте. Поръсете с натрошеното сирене, чукнете яйцата и затворете капака на съда да се задушат за 3-4 минути.

Премахнете миш маша от огъня и поръсете с нарязаните предварително, магданоз и чушлета.

Доматената манджичка на баба е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: