Кебап от дивечово месо с праз

Елена СтойчовскаЕлена Стойчовска
Помощник Готвач
187
756
302
267
1
13/02/2017
"Така е, и с обикновено свинско ще стане вкусно, но това ястие е най-вкусно с месо от дива свиня и весела компания, която да го оцени "
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 186
  • Преглеждания за месеца46
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започвам с разяснението за дивечовото месо. Хубаво е да се маринова поне за 1 вечер в червено вино или ракия, дафинов лист и подправки - черен пипер, универсална подправка за месо. По този начин месото се окрехкотява и много по-бързо.

Нарежете праза на ситно. Сложете да се задушава в загрятата мазнина. Поръсете с куркума и объркайте. След няколко минути прибавете месото, нарязано на късове по Ваш избор (моите си бяха големички). Долейте виното и 1 ч.ч. вода, дафиновите листа, нарязания чесън и оставете да къкри.

През това време почистете морковите и ги нарежете на жулиени. Направете същото и с гъбите. Добавете ги към ястието, разбъркайте, за да поемат подправките и оставете да къкри на тих огън. След десетина минути стрийте лютата чушка, поръсете с черен пипер, разбъркайте.

При необходимост, долейте малко вода - не прекалявайте - тя трябва да изври и да остане ястието на сос, а не да плува в него. Поръсете със сол на вкус. Оставете да къкри, докато месото започне да се отделя само с докосване на вилицата.

Невероятно вкусно и ароматно ястие.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар