Свински кебап с праз

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4732
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Любимото ни класическо произведение, чийто прочит задължително върви с домашно червено вино"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 1.5 кг вратни
  • праз - 1 кг
  • вино - 1 ч.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • сол
  • вода - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото и празът се нарязват. В голяма тава объркваме с чаша вино, половин чаша вода, червен, черен пипер и сол.

Свинското месо ще пусне от мазнината си, която се топи при печене, затова не е нужно да добавяме допълнителна мазнина.

Пъхаме във фурната и печем докато праза се стопи, водата и виното изврят.

От време на време фурната се отваря, за да се разбърка кебапа.

Вратното месо не е тлъсто, този вид свински кебап е подходящ и за хора с висок холестерол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: