Начин на приготвяне
Зелето се нарязва, морковите се почистват и настъргват на едро ренде.
Първо зелето и морковите се задушават. В по-голяма тенджера се слага олиото, изсипва се зеленчуковата смес и 1 ч.ч. вода (не прекалявайте, зелето си пуска достатъчно вода). Поръсваме с червен пипер, куркума. Оставяме поне 15-тина мин. хубаво да омекне, но бъркаме от време на време, като внимаваме да не загори.
Когато вече е добре задушено, намазняваме подходяща тава - по-ниска и по-голяма, за да може зелето да е на нисък пласт. Слагаме виното, дафиновия лист, малко сол, както и 1 ч.ч. вода.
Пъхаме в загрята фурна на 180 градуса за около 40 мин. Водата трябва да изври, ако обаче зелето не е достатъчно омекнало, добавете още една чаша вода. Зелето трябва да е крехко.
*Аз имах едно забравено пуешко крило в хладилника (бях го обезкостявала за супа), реших, че мога да го оползотворя - поне аромат да внесе, а може и малко месенце да е останало.