Начин на приготвяне
1. Разделете карфиола на розички. Всяка розичка разрежете на половина.
2. Моркова нарежете на кръгчета.
3. Вземете една тенджерка и я налейте до половината с вода. Сложете на котлона да заври.
4. Когато водата е завряла, пуснете в нея морковите и карфиола, за да ги бланширате за минута. Извадете ги и ги отцедете.
5. Пригответе си голяма и плитка тава. Наредете в нея зеленчуците.
6. Овкусете ги с малко сол и пипер, сипете зехтин и поръсете с щипка куркума и зеленчукова пикантина. (ако не разполагате с такава подправка, може да натрошите един зеленчуков бульон)
7. Печете зеленчуците на средна решетка във фурната на 180 градуса до готовност.
8. Поднесете ги топли. За гарниране аз добавих чеснов сос.
Карфиолът с моркови на фурна са много вкусни.