Патица с мащерка

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Патица с мащерка2 / 2
14/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
7
"Патица, опечена до съвършенство, при това с вкусна и много ароматна гарнитура"

Необходими Продукти

  • патица - около 2 кг
  • масло - 2 с.л.
  • мащерка - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • пилешки бульон - 1 ч.ч. от кубче
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • кромид лук - 500 г да е опечен
  • моркови - 2 - 3 бр. сварени
  • картофи - 2 - 3 бр. сварени
  • гъби - 1 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре патицата и я посоляваме със сол отвътре и отвън. Хубаво я поръсваме отвътре с 1 с.л. мащерка и черен пипер.

Намазваме я добре отвътре и отвън с маслото и червения пипер. Слагаме я в тавичка и я заливаме с бульона.

Печем я за 90 мин в умерена фурна, като от време на време я обръщаме и поливаме.

В края на печенето нареждаме около патицата опечения лук и нарязаните картофи, моркови и гъби.

Поръсваме зеленчуците с останалата мащерка и всичко разбъркваме добре. Връщаме я във фурната и печем още 10 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: