Начин на приготвяне
Счукваме, изчиствам и смиламе орехите, киселите краставички ги нарязваме на дребни кубчета около 1 см. Приготвяме си три купи, където ще овалваме топчетата от крема сирене.
В едната купа слагаме 1 с. лъжица сусам, 1 с. лъжица маково семе, 1 с. лъжица ленено семе.
Във втората купичка смлените орехи и в третата купа 3 с. л. сусамено семе. Крема сиренето 250 грама е за около 30 топчета.
В средата на всяко топче слагаме по едно кубче кисела краставичка. Готовите оформени топчета ги овалваме, след което от обелките на една червена ябълка изрязваме с подходящо ножче малки сърчица.
Обелките от ябълката ги напръскваме с лимонов сок, за да не почерняват. След като сме изрязали необходимия брой сърца ги забождаме отгоре на топчетата.
Коментари