Торта Опиянени от любов

Цветанка ЦветановаЦветанка Цветанова
Готвач
1254922644202
Торта Опиянени от любов
Снимка: Цветанка Цветанова
2 / 11
14/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8
"Романтиката си е романтика, но тази вкусна торта може да ни накара да забравим и за романтика, и за диета и за добри обноски"

Необходими Продукти

  • За блата
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • какао - 3 с.л.
  • За крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 1 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • уиски - 100 мл
  • брашно - 5 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • за плънка
  • сладко от ягоди
  • За сиропа
  • компот от вишни - 300 мл
  • ром - 100 мл
  • коняк - 100 мл
  • за украсата
  • сладкарска сметана - 250 мл
  • вишни - 3 пияни (може и захарни)
  • желе - от вишни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта, добавя се брашното, бакпулвера и какаото. Тавата се намазва с олио и се поръсва с брашно - само дъното. Пече се в студена фурна на 180 градуса до суха клечка. Блатът се охлажда и се разрязва на две, за да се получат 2 блата.

Кремът се приготвя, като смесите половината мляко с уискито и захарта. Когато почти заври прибавяте останалото мляко, предварително разбито на каша с яйцето и брашното. След като се свари кремът се добавя маслото и се бърка докато се разтопи. Слага се в поднос първият блат.

Компотът се разделя на 2. В едната част се слага рома, в другата коняка. Сиропира се с едната част от получения сироп. Слага се сладкото и най-отгоре целия крем. Поставя се следващият блат и само се сиропира със втория сироп. Оставя се да попие сиропа.

Разбива се сметаната, оцветява се с боите. Сърцата са направени от шаблон на шприц. Оформяте сърцата и шприцовате розите. По средата слагате 3 пияни вишни и се покапва със желето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: