Кокошка със сарми

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4121k1621
Кокошка със сарми1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр. да е голяма
  • кисела зелка - 1 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • кромид лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • доматен сок - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер - 1 с.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • пилешки бульон - 1 кубче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме кокошката, измиваме я и я нарязваме на порции. Взимаме една порция от месото и я наситняваме.

Сгорещяваме олиото и задушаваме ситно нарязаните лук, моркови, наситненото месо и ориза. Подправяме с червения пипер и добавяме доматите и малко вода. Оставяме ориза да набъбне и слагаме чубрицата и черен пипер на вкус.

От горните листа на зелката завиваме сaрми, които напълваме с получената плънка.

В подходящ съд на дъното слагаме наситненото зеле, което е предварително задушено с половината масло и малко червен и черен пипер.

Отгоре нареждаме кокошката, а върху нея готовите сaрми. Добавяме останалото масло, дафиновия лист и разтворения в 2 ч.ч. вода бульон. Варим ястието на тих огън до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: