Панирана кокошка

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Панирана кокошка1 / 2
28/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Че ще хапнем кокошка е ясно, въпросът е - донесохте ли си достатъчно бира, че да ни стигне"

Необходими Продукти

  • кокошка - 1 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер
  • масло - 70 г
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме добре кокошката, след което я нарязваме на порции.

В тенджера сваряваме порциите месо до готово състояние.

След като ги извадим, ги оставяме да изстинат. След това всяка порция потапяме последователно в брашно, яйца, галета, яйца и изпържваме в сгорещено олио.

Готовото месо слагаме в голяма чиния и заливаме с препърженото масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: