Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Козунак»Козуначено руло с маргарин

Козуначено руло с маргарин

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
17/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Толкова меко, толкова вкусно и невероятно ароматно - това руло ще ви накара да забравите всякакви обещания за диети"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 3 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щ.
  • мая - 1/2 кубче
  • лимонова кора - на 1 лимон
  • маргарин - 1 бр.
  • за плънката
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • маково семе - 1/2 ч.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • стафиди - 1 к.ч. накиснати в малко ром
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме млякото заедно със захарта. В по-голям съд изсипваме брашното, като направим кладенче в него.

Там добавяме разтворената мая, солта маргарина и настърганата лимонена кора.

Замесваме меко тесто и го оставяме на топло да втаса до удвояване на обема.

През това време приготвяме плънката, като сваряваме млякото. В него слагаме маковото семе и го сваряваме, докато набъбне. След това добавяме ванилията и канелата.

Разделяме тестото на две части, които разточваме на правоъгълни кори. Всяка кора намазваме с плънката и поръсваме със стафиди, след това завиваме на рула.

Готовите козуначени рула слагаме в намаслена тава и ги оставяме да втасат отново. След това ги намазваме с разбит с малко олио жълтък и поръсваме с кристална захар.

Печем козунаците в умерена фурна до готовност.

Козуначеното руло с маргарин е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Стефани Иванова
Стефани Иванова
Аз добавих и шоколад като пълнеж.
12.02.2023 22:35