Агнешко Айнгемахт

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Агнешко Айнгемахт2 / 2
16/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Зад сложното име на тази рецепта се крие разкошно агнешко с апетитен сос - затова горещо го препоръчваме"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • масло - 70 г
  • брашно - 3 с.л.
  • лимони - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 - 2 бр.
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • магданоз - 1 връзка
  • индийско орехче - на вкус
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на големи парчета и ги сваряваме в подсолена вода. Към него добавяме дафиновите листа и бахара. Когато месото е готово го изваждам.

В тиган разтопяваме маслото и слагаме брашното. Разреждаме с бульона от месото, като непрекъснато разбъркваме до получаване на хомогенна смес.

Добавяме месото към соса и слагаме нарязания на парченца лимон, черен пипер и индийско орехче.

Поръсваме с наситнен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: