Агнешко буглама

тинтин
Новак
36823
Агнешко буглама1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
6-7
"Не знаем откъде идва името, но знаем, че е много, много, много вкусно"

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 800 гр.
  • агнешки дреболии - 350 гр.
  • олио - 100 мл.
  • лук - 3 глави
  • домати - 2 бр.
  • картофи - 500 гр.
  • джоджен
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В глинен съд се поставят почистеното от костите месо, дреболиите, нарязани на малки парченца, и предварително опеченият, обелен и нарязан на кръгчета лук.

Посоляват се, заливат се с олиото и топла вода и се пекат в умерена фурна до омекване на месото.

Прибавят се нарязаните на кръгчета картофи и домати.

След омекването на картофите ястието се поръсва с нарязан джоджен и се изважда от фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
54
43
31
20
10
Дай твоята оценка: