Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Пълнено Агне»Пълнено печено агне с пресни картофи

Пълнено печено агне с пресни картофи

Мария ГулековаМария Гулекова
Помощник Готвач
4111k1591k1
Пълнено печено агне с пресни картофи1 / 2
16/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
400 мин.
Общо
460 мин.
Порции
10
"Препечена коричка, която се топи в устата, крехко месце, ароматна плънка и пролетни картофки - има ли по-вкусна причина да поканите цялото си семейство на гости"

Необходими Продукти

  • агне - 1 цяло (около 5 - 6 кг)
  • масло - 125 г
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • картофи - 1 кг пресни
  • за плънката
  • агнешки дреболии
  • зелен лук - 3 връзки
  • зелен чесън - 1 връзка
  • джоджен - 1 връзка
  • магданоз - 1 връзка
  • черен пипер
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме добре агнето и го окачваме да се изцеди. След това го посоляваме го и поръсваме с черен и червен пипер. Намазваме го с половината масло отвътре и отвън.

В останалото масло задушаваме предварително сварените дреболии нарязани на ситно, изчистения и измит ориз, червения пипер и бульона от варенето на дреболиите. След това се добавят нарязаните на ситно лук, чесън, джоджен и магданоз.

Разбъркваме всичко и с така приготвената плънка напълваме агнето и го зашиваме. Поставяме го в подходящ съд, като на дъното сложим лозови пръчки.

Печем на слаба фурна за 5-6 часа, като от време на време поливаме със соса от печенето. Половин час преди да извадим ястието нареждаме около агнето пресните картофи и доливаме малко от бульона от варенето на дреболиите.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: