Бутерки с кайма

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Бутерки с кайма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
"Страхотна идея! Как по-рано не се сетихме да си увиваме кюфтенцата в бутер тесто"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 2 листа
  • кайма - 400 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • яйца - 2 броя, сварени
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината и запържете ситно накълцания лук. Щом омекне, добавете скълцания чесън, разбъркайте за кратко и добавете каймата. Бъркайте, докато добре се запържи и стане на трохи.

Накрая овкусете с подправките и снемете от котлона. Натрошете яйцата и ги объркайте с каймата.

Всеки листа бутер тесто се реже на правоъгълници или квадрати. Посредата се слага от плънката и се прегъват, като съвсем леко се притискат по краищата.

Може върху всяка бутерка да направите по няколко леки прореза с остър нож.

Подреждат се в тава и бутерките с кайма се пекат в умерено загряна фурна, докато хубаво се надигнат и придобият приятен загар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка: