Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Супа от гъби манатарки

Супа от гъби манатарки

PetiaPetia
Новак
165562
Супа от гъби манатарки
Снимка: Petia
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
85 мин.
Порции
6
"Гъбена чорбица с нежен аромат и богат зеленчуков вкус - вкусотия за ценителите на постните гозби"

Необходими Продукти

  • манатарки - около 300 - 350 г /може и замразени/
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • олио - 2 с.л.
  • сол - 1 с.л.
  • ориз - 120 g
  • черен пипер - 1 щипка
  • магданоз - за поръсване
  • целина
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В момента не е сезона на гъбите, особено на диворастящите, затова използвах замразени от фризера.

В съд за варене наливаме около 2 литра вода, поставяме гъбите така както са замразени /предварително нарязани на парчета или на ленти/, наливаме малко олио и слагаме сол.

След завиране, намаляваме котлона и варим на тих огън около 30-40 минути.

Добавяме лука, чушката и моркова - нарязани на дребни парчета. Така гъбената супа ври още около 15-20 минути, след което добавяме и ориза.

След около 10-тина минути /знаем, че има различен вид ориз, който увира по различен начин/ отстраняваме от огъня и подправяме с чер пипер, магданоз и целина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: